У Републици Српској на вирус корона позитивно је још 79 особа од 468 тестираних, а у посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство овог вируса.

Из Института за јавно здравство саопштено је да је 78 новозаражених особа из Републике Српске, а једна особа је са пребивалиштем у Републици Српској, а тестирана је и присуство вируса корона доказано је у ФБиХ.

Ријеч је о 45 мушких и 34 женске особе, од којих је 20 млађе, 54 средње и пет особа старије животне доби.

Из Бијељине је 21 особа, 12 из Бањалуке, девет из Зворника, четири из Пала, по три из Љубиња, Котор Вароша, Козарске Дубице и Вишеграда, по двије из Градишке, Источне Илиџе, Невесиња, Теслића, Рогатице и Власенице и по једна особа из Братунца, Челница, Источног Новог Сарајева, Добоја, Милића, Модриче, Приједора, Оштре Луке и Угљевика.

Тестирање је у посљедња 24 часа извршено у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи.

У посљедња 24 часа Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона, а ријеч је о жени средње животне доби са пребивалиштем у Зворнику.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.451 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 126 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској од новог вируса корона до сада се опоравило 1.350 особа, а на вирус корона тестирано је укупно 38.021 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 136 и то у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 43, а 93 у општим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.030 особа, а надзор је завршен код 37.850 особа.