Кредитним средствима у износу од преко 3 милиона марака, град Источно Сарајево је у протеклом периоду финансирао и суфинанасирао 20 инфраструктурних пројеката у свих шест градских општина, а планови су амбициозни и за наредни период.

Градоначеник Источног Сарајева Ненад Вуковић тврди да град равномјерно финанасира свих шест градских општина. Каже да је у општини Соколац улагано у саобраћајну инфраструктуру, да су санирани спортски терени за одржавање МОСИ игара, те да је дио новчаних средстава одвојен и за Водоводно предузеће “Врело Биоштице”.

Општина Источни Стари Град добила је нови Ватрогасни дом и Полицијску станицу на Требевићу.

“У општини Источно Ново Сарајево реализујемо пројекат реконструкције стадиона “Славија” и помажемо Митрополији Дабробосанској у ревитализацији објекта у “Алеји старосједилаца”. Што се тиче општине Источна Илиџа, већински смо финанасирали саобраћајну инфраструктуру и издвојли средства за куповину земљишта за изградњу зграде Гимназије, док смо се у Трнову бавили санацијом депоније на Крупачким стијенама, која је била дугогодишњи проблем становништву двије општине”, истиче Вуковић и додаје да су у току финални радови на реконструкцији зграде Културног центра у Општини Пале, те да ће за неколико дана бити потписан уговор о изградњи атлетске стазе на паљанском стадиону.

“Атлетска стаза ће бити од велике користи многима. Служиће Факултету Физичког васпитања и спорта за провођење наставе, спортским клубовима али и рекреативцима. Задовољни смо што коначно долазимо и до овог спортског објекта”.

У протеклом периоду град је из буџета издвојио и преко 400 хиљада марака за пројекат видео надзора за безбједније Источно Сарајево, који је у Словенији оцијењен као један од најбољих пројеката та безбједност грађана.

“Мислим да смо Полицијској Управи Источно Сарајево омогућили да постиже боље резултате”, оцијенио је Вуковић и најавио да ће Град и у овој години издвојити одређена средства за доградњу система видео надзора у ноћним условима.

Градоначелник наглашава да град много улаже и у туризам и промоцију града, те да су то препознали и организатори спортских манифестација, па ће тако и ове године Бициклистичка трка кроз Србију кренути из Источног Сарајева.

“Потрудићемо се да будемо добри домаћини као што смо били и прошле године. Ми кроз ту трку повезујемо спорт и здравље са акцентом на маркетниг и туризам. Бициклисити трку почињу на Јахорини а завршавају у Новом Саду, граду са којим смо у братским односима и сталном контакту”, рекао је Вуковић.

Источно Сарајево ће ове године по први пут бити и домаћин финалног такмичења “Ритам Европе” који великом броју младих људи пружа прилику да се искажу кроз плесне и музичке способности.