Декан Електротехничког факултета из Источног Сарајева Божидар Поповић уручио је захвалницу начелнику Маринку Божовићу, за велики допринос у раду и помоћ коју општина Источна Илиџа пружа овом факултету.

Научно-наставно вијеће Електротехничког факултета донијело је одлуку да се истинским пријатељима овог факултета додијеле захвалнице, а општина Источна Илиџа се, својим доприносом, истиче међу њима.

– Представници ове општине, на челу са начелником Божовићем, су увијек имали разумијевања за наше пројекте и активности, од организације симпозијума “Инфотех” па до ситуације са вирусом корона, када је Општина донирала заштитну опрему коју смо подијелили нашим запосленима. Велики је допринос и на промоцији факултета и уписа за ову годину – истакао је декан Божидар Поповић, који је заједно са Срђаном Лале, продеканом за наставу, уручио захвалницу.

Начелник Божовић је навео да општина Источна Илиџа стоји на располагању свим факултетима Универзитета у Источном Сарајеву.

– Образовне установе су темељ и стуб развоја нашег друштва и циљ је да допринесемо њиховом прогресу. Општина ће увијек, у складу са могућностима, помагати рад факултета. Боље рангирање факултета у научним круговима је успјех и за локалну заједницу – нагласио је начелник Божовић.

Говорећи о тренутној ситуацији на Електротехничком факултету, декан ове установе је изразио задовољство резултатима уписа послије првог уписног рока.

– На промоцији факултета се радило врло активно и то је дало своје резултате. Бројни пројекти које планирамо сигурно ће допринијети још бољим условима рада. Тренутно радимо на брендирању малог амфитеатра, са 86 мјеста и капацитетом за видео конференције, уредићемо дио испред факултета, а у плану је постављање клупа, као и развијање паметне расвјете, којом би се могло управљати путем WiFi или Bluetooth.

– Приликом спровођења пројекта паметне расвјете на подручју општине Источна Илиџа, на којем смо радили заједно са Градском развојном агенцијом Источно Сарајево, професори са Електротехничког факултета су дали своје стручно мишљење и на тај начин помогли реализацији ове идеје. Сличне пројекте планирамо развијати и у другим областима, те на тај начин наставити сарадњу са овим факултетом – закључио је начелник Маринко Божовић.