Према резултатима добијеним из Института за јавно здравство Републике Српске, још три лица из Сокоца су позитивна на ковид 19, чиме је број заражених порастао на седам, потврдио је командант Општинског штаба за ванредне ситуације и начелник општине Милован Бјелица. Гостујући у програму Инфо радија, Бјелица је најавио да ће бити предузете нове мјере заштите у циљу сузбијања ширења пандемије.

-У току су утврђивања контаката, али имамо велики проблем са недовољним бројем тестова. Неколико дана смо тражили да дођемо до тестова, јер неке особе имају друге здравствене проблеме или су у процесу лијечења, те је приликом првих симптома, било неопходно што прије утврдити да ли су позитивне на вирус корона. Пратићемо препоруке надлежних и поступати у складу са истим. Због погоршања ситуације, прва мјера коју смо донијели јесте одлагање планиране прославе матуре. Матурантима честитам на завршетку школовања и истичем да ми је жао што на овај начин завршавају школовање, али ради њиховог здравља, као и свих грађана, прослава се пролонгира – казао је Бјелица.

Како он додаје, опуштање становништва довело је до погоршања ситуације у читавој Републици Српској, што се одразило и у нашој локалној заједници.

-Стога ћемо приступити поновном увођењу одређених мјера, вјероватно већ од овог викенда забранићемо свирке уживо по локалима. Окупљања остају у границама до 50 људи на једном мјесту, што лично сматрам да је много, али је мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, коју поштујемо. Радно вријеме у локалној упрви, установама и угоститељским објектима вјероватно нећемо мијењати, осим недјељом и у вријеме празника до 13 часова. Морамо носити заштитну маску, одржавати дистанцу, личну хигијену, као и хигијену просторија – поручио је командант Опшинског штаба и начелник Сокоца Милован Бјелица, апелујући на становништво да се присјете дисциплине која је владала у мјесецу марту.

У Републици Српској у посљедња 24 часа регистровано је 16 нових случајева вируса корона и два смртна случаја.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.