Фото: Н1

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио да су напади на полицајце недопустиви и да се то неће толерисати.

Стефановић је у писаној изјави навео да свако има право да протестује, али нема право да каменицама засипа полицијске службенике.

– Синоћ су чак 43 полицијска службеника повријеђена, јер су неки хулигани очигледно мислили да је разбијање глава припадника МУП-а пожељно и нормално понашање. Бацали су каменице, тешке и по неколико килограма, на људе који су радили свој посао и штитили имовину свих грађана – рекао је Стефановић.

Истакао је да су полицајци наши рођаци, пријатељи, комшије које свакодневно срећемо, људи који су закучали на хиљаде врата током ванредног стања, како би однијели храну и лијекове.

– Али група насилника није показала ни трунку поштовања, хтјели су да руше зграду Народне скупштине, палили су аутомобиле и контејнере, ломили Београд и такво понашање ће увијек наићи на оштру реакцију полиције – нагласио је Стефановић.

Каже да подржава све припаднике Министарства унутрашњих послова, јер су то, наводи, људи који су увијек штитили безбједност Србије.

То ће чинити и убудуће и неће дозволити било коме да гази законе наше земље – закључио је Стефановић.