Са МОБА2020 смо се кући вратили пуни воље и елана. Након што смо сумирали утиске – дошло је вријеме да се прионе на посао. Лакши дио посла је био одредити датуме за презентације позива Омладинске банке. Одлучили смо се да прву презентацију одржимо путем ЗООМ-а и тако пробијемо лед из више разлога.

Прије свега због тренутне епидемиолошке ситуације, а поред тога нисмо хтјели да искључимо суграђане који због факултетских обавеза нису тренутно присутни у нашем вољеном Сокоцу. Вече прије презентације сам вјежбала говор и на крају дошла до закључка да уколико заштопам увијек могу прећи на план Б – причати о математици.

Наша прва (што зоом, што овако) презентација је надмашила очекивања. Присутни су били заинтересовани, постављали питања, давали идеје.

Нисмо стигли ни да одморимо, дошао је ТХЕ дан – презентација позива Омладинске банке у просторијама ВУБ-а. Презентација је одржана 09.07.2020. у 18 часова. Нина, Младен и ја смо већ око три сата били на локацији, јер квалитетна припрема је пола посла.

Поред чланова ОБ Соколац, били су присутни млади из локалне заједнице које је занимало шта је то спремила екипа из омладинске банке и новинари наравно. Млади су било јако заинтересовани будући да се управо на овај начин њихова креативна идеја може претворити у дјело односно да се може реализовати уз подршку Фондације Мозаик и општине Соколац.