Поштовани суграђани,

свакоме од нас се често чини да је болест далеко. Све док не дође до некога кога познајемо, кога смо свакодневно виђали и са њим проводили вријеме ми мислимо „неће нас”. То је људски, то је вид одбране наше психе од лоших вијести. Неки инстинкт самоодржања.

Тешко је у мору вијести и информација о пандемији разлучити истину од обмана, чињенице од претјеривања. А морамо сагледати реалност, да би на основу тога ускладили сопствене активности и размишљања.

Овај вирус Koрона или Covid19 однио је већ много живота широм свијета. Ускратио је многим људима много тога. Наша општина изгубила је два суграђанина. Није важна животна доб ни клиничка слика прије вируса, важно је да схватимо да је овај вирус погоршао стање и убрзао смрт и код њих као и код многих других, како се то каже хроничних пацијената.

Важно је да схватимо да се морамо чувати колико је то могуће. Да не само због себе већ и због оних које волимо смањимо своје активности, придржавамо се савјета и препорука о дистанцирању и хигијени те тако покушамо да смањимо преношење овог вируса.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица