Скидање килограма није ни најмање лак посао.

Промена режима исхране и увођење физичке активности, малтене, подразумевају промену комплетног начина живота.

Због брзине живота којим живимо, исхрана често испашта, па се уместо здравих оброка, за које је потребно мало више времена, често одлучујемо за оне брзинске, а то дугорочно може да представља проблем.

Неке од ових 7 намирница би могле да буду главни кривци за вишак килограма, пише МСН.

1. Грицкалице

Малтене не постоји особа која не воли чипс, али као и остале нездраве грицкалице, тако је и он прилично проблематичан. Да ли сте знали да он, заправо, ствара “зависност”? Размислите колико пута сте успели да се задржите на само једној кесици. Студија на Харвадру је доказала да су учесници, који редовно конзумирају чипс, добијали на тежини. Иако су препуне соли, переце су боља опција.

2. Чоколада

Млечне и чоколаде са додацима имају висок ниво шећера и јако су калоричне, а сатим тим су и велики непријатељи уколико желите да одржите оптималну телесну масу, или да смршате. Тамна чоколада (чоколада са високим процентом саме чоколаде) је здрава и препоручује се њена повремена конзумација.

3. Воћни јогурт

Обичан јогурт је хранљив, здрав и има их у разним варијантама. Неки садрже мањи, неки већи проценат масти. Неки су пробиотски, али су пуни влакана и добри су за цревну флору. Међутим, воћни јогурти нису пуни воћа, већ додатака, шећера и вештачких боја.

4. Слатке пахуљице

Многи их обожавају и бирају као оброк за доручак, вечеру, или ужину. И, заиста, звуче безазлено, али садрже доста шећера. Замените их зобеним житарицама. Здравије су, а и дуже ћете бити сити.

5. Воће из конзерве

Иако звучи здраво, углавном су препуне сирупа које су, ни мање – ни више, већ шећерне бомбе.

Конзерва воћа звучи здраво, но овакве варијанте често се чувају у сирупима који су заправо шећерне бомбе.

6. Гранола плочице

Можете их купити у разним варијантама, од обичних, преко оних са чоколадом. А мало чоколаде баш и није толико страшно, зар не? Заправо јесте. Оне свеукупно нису добра опција јер су претходно умочене у разне сирупе који су, погађате, препуни шећера. Осим што вас неће заситити на дуже стазе, такође ће вас и гојити.

7. Переце

Да, јесу боља опција од чипса, али нису добра опција. Препуне су соли, а со не помаже у избацивању воде из организма. Штавише, со вас, заправо, наводи да једете све више и више, јер вам не даје утисак ситости и знак да треба да станете.