Међународна трка „Јахорина ултра трејл“ биће одржана за викенд, 25. и 26. јула, први пут у организацији Олимпијског центра „Јахорина“.

Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине – ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

Трке ултра и макси почеће у суботу у 6.00 часова, а миди и мини у 8.00 часова.

-Старт и циљ свих трка је испред хотела `Вучко`, а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона– наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да „Јахорина ултра трејл“ карактеришу и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Пријаве за волонтере су у току на сајту „Јахорина трејл“ /jahorinatrail.com/.

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

-Остварено је партнерство са `Ред бул 400: Игман`, а обновљена су партнерства са тркама које су чланови свјетског трејл тура, а то су `Кападокија`, `100 миља Истре` и `Ултра трејл Випава валеј`, па ће неки од побједника `Јахорина ултра трејла` добити бесплатну котизацију за ове трке- наводи се у саопштењу.

Највећи новитет овогодишњег „Јахорина ултра трејла“ је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра „Јахорина“ напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег „Јахорина ултра трејла“ и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.