На подручју Сарајевско-романијске регије још 13 особа је позитивно на вирус корона, потврђено је јутрос за Принцип у Регионалном центру Источно Сарајево Института за за јавно здравство Републике Српске.

У протекла 24 часа тестирана су 43 узорка, од којих је 13 позитивно и то три особе са подручја општине Хан Пијесак, осам са подручја које покрива Дом здравља Источно Сарајево, односно општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево, те по једно лице са подручја општина Пале и Соколац.

„​Дана 22. јула 2020. године на регији коју покрива Регионални центар Источно Сарајево Института за јавно здравство Републике Српске укупно је тестирано 78 особа. Током тог дана урађен је 31 узорак, а позитивно је било шест особа, двије са подручја општине Рогатица, те четири са подручја које покрива Дом здравља Источно Сарајево. Јуче су урађена још 43 узорка од којих је позитивно 13 особа“, саопштено је из Регионалног центра Источно Сарајево Института за јавно здравство Републике Српске.

У саопштењу се наводи да се тренутно очекују резултати за преостале четири особе за које је 22. јула 2020. године узет узорак за тестирање, као и резултати тестирања лица којима је узорак узет 23. јула 2020. године.