Фото: Б.Радоњић

У складу са ванредним околностима и тренутном епидемиолошком ситуацијом изазваном пандемијом вируса корона, за Дом здравља „Др Љубомир Ћеранић“ општина Соколац је обезбиједила вриједан медицински апарат, Имунохемијски анализатор за серолошко тестирање на COVID-19 антитијела са свом пратећом опремом за рад теста.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је истакао да је овај апарат веома неопходан на подручју општине Соколац, јер је здравље становника највећи приоритет.

– Осим наведеног, на овом апарату моћи ће се вршити још око 100 анализа, као што су: хормони, тумор маркери, минерали и многе друге лабораторијске претраге. Неколико апарата је стигло из Јужне Кореје у Босну и Херцеговину и успјели смо један да обезбједимо за нашу општину – казао је Бјелица.

Начелник је напоменуо да је у реализацији и обезбјеђивање новог санитетског возила за ДЗ „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац.

– Тренутно нам недостатак санитетских возила представља велики проблем, али захваљујући помоћи ЈЗУ Психијатријске болнице и ЈЗУ Завода за форензичку психијатрију Соколац који нам дају на кориштење своја санитетска возила успијевамо на све потребе одговорити – додао је Бјелица.

У претходном периоду за соколачки Дом здравља обезбијеђен је значајан дио заштитне опреме, а у плану је и модернизовање постојеће лабораторије.