На подручју општине Соколац још једно лице је позитивно на вирус корона, чиме је укупан број заражених 41, истакао је комадант Општинског штаба за ванредне ситуације и начелник општине Соколац Милован Бјелица.

Према његовим ријечима, лице које је преминуло јуче од посљедица вируса корона указује да је ситуација у Сокоцу веома озбиљна.

– Данас имамо једно новозаражено лице, јуче девет, један смртни случај у протекла 24 часа, све су ово показатељи да се тренутна епидемиолошка ситуација у нашем граду не оцјењује више као стабилна. На територији општине Соколац до сада је извршено 226 тестова на вирус Ковид – 19, док је 41 лице позитвно на овај вирус. Тренутно се у само изолацији налази 100 лица – казао је начелник Бјелица.

Он је још додао, да се очекују резултати за шест лица, чији су брисеви узети 22. и 23. јула, а да је до сада шест лица ретестирано након истека од 14 дана и сви су негативни.

– Све мјере заштите од вируса корона, које су биле на снази, су продужене до 3. августа. Оне подразумјевају обавезно ношење заштитне маске у затвореном простору, социјалну дистанцу од најмање два метра и забрану окупљања више од 50 људи на једном мјесту. На отвореном простору обавезно је кориштење заштитне маске уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра. Рад у угоститељским објектима ограничен је од 6ч. до 23ч., а о томе је обавјештена Комунална полиција и Станица јавне безбједности Соколац, који врше контролу и поштовање донесених мјера – потврдио је Бјелица.

Начелник Бјелица је позвао грађане на додатну дисциплину и одговорност, те да се стриктно придржавају превентивних и хигијенских мјера.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.