На Јахорини је данас, симболично на Међународни дан пријатељства, организован “Ручак са амбасадорима”, као веома значајан догађај за јачање дипломатских и пријатељских односа, промоцију ове олимпијске планине, Републике Српске и БиХ.

Ручак у Олимпијском бару на врху планине реализован је у присуству домаћина Дејана Љевнаића, директора Олимпијског центра “Јахорина”, те бројних амбасадора акредитованих у БиХ.

Челници ОЦ угостили су амбасадоре Сјеверне Македоније Екрема Ебибија, Норвешке Олава Рејинертсена, Аустрије Мартина Памера, Словачке Мартина Качу и Мађарске Кристијана Поша.

Ручку је претходила презентација планова и постигнутих резултата ОЦ “Јахорина”, а потом су сви присутни уживали у вожњи јахоринским бобом на шинама који је један од најдужих у региону.

Представљени су резултати успјешних инвестиционих пројеката, нових љетних садржаја, као и за промоцију туристичких потенцијала планине, саопштено је из ОЦ “Јахорина”.

Током састанка разговарано је и о предстојећој зимској сезони, поновној реализацији догађаја “Трка амбасадора”, али и еколошким радионицама које је потребно реализовати у природи с циљем ширења свијести о екологији, значаја очувања природе и здравог начина живота.

– Данас су амбасадори заједничким снагама дали дипломатски сјај Јахорини и позиционирали је кроз долазак туриста из њихових земаља на мјесто најпожељније туристичке дестинације у овом дијелу Европе – истиче се у саопштењу Олимпијског центра “Јахорина”.