Фото: Туристичка организација Трново

Одборници СНСД-а у Скупштини општине Трново Мирослав Бјелица и Предраг Елез напустили су Клуб одборника СНСД-а и наступаће као самостални одборници. Да ли ће ово уздрмати скупштинску већину у Трнову која је сада постала врло тијесна?

Информацију да су на посљедњој сједници Скупштине општине Трново, одржаној 27. јула, два одборнка СНСД-а напустила одборнички клуб потврдио је за локалне медије и сам Мирослав Бјелица, који није желио да изнесе више детаља, али је нагласио да су разлози његовог напуштања итекако познати у круговима СНСД-а.

Шеф Клуба одборника СДС у СО Трново Немања Лучић каже да су, према његовим сазнањима, Бјелица и Елез незадовољни због страначког кадровања и расподјеле функција.„Ова два одборника доносила су највећи број гласова СНСД-у, па је разлог за њихово незадовољство вјероватно тај што начелник општине Драгомир Гаговић (СНСД) прави уступке људима који су прешли из других странака, а на штету ових који су највише радили за странку и остваривали најбољи резултат“, рекао је Лучић у изјави за Телевизију ОСМ.

Први човјек општине Трново Драгомир Гаговић рекао је да је одлазака било и до сада, а да ће ихбити и убудуће.

„Ово се не дешава први пут, они су били незадовољни и отишли су од нас, нисмо их могли спријечити. Нека им је срећан пут“, поручио је Гаговић.

Гаговић каже да му неће бити проблем ни ако изгуби скупштинску већину, јер је на почетку мандата годину и по функционисао без већине у Скупштини општине Трново.

Како незванично сазнајемо разлози за незадовољство одборника СНСД-а у Трнову јесу кадровска рјешења, али и састављање одборничке листе за предстојеће локалне изборе.

Одборнику Мирославу Бјелици измакла је фотеља директора Дома здравља у Трнову, а прије тога и позиција у Цивилној заштити Републике Српске. Бјелица је, по свему судећи, очекивао бољи статус у странци, с обзиром на број гласова које је освојио на локалним изборима 2016. године, када је имао најбољи изборни резултат унутар СНСД-ове листе у Трнову.

Скупштинску већину у овој општини сада чини само седам одборника, и то три одборника СНСД-а, два одборника ДЕМОС-а, један одборник ДНС-а и један ДФ-а.