Истрага је утврдила да дјевојчица Сара Б. (15), која је у недјељу увече погинула приликом вожње рингишпилом у Рогатици, није правилно сједила и то је узрок несреће.

Рекао је ово у исповијести за Српскаинфо власник рингишпила Томо Ђукић из Пала.

Истиче да га је, иако нема њихове одговорности, ова несрећа јако погодила и да размишља да се никада више не бави овом послом.

– Већ два дана не једем и не спавам. Све нас је ово јако погодило. Своје предузеће „СП Ђукић“ сам покренуо 2005. године и већ 15 година обилазимо све градове у БиХ и никада нисам имао несрећу, никада нико није ни руку сломио и сада се ово десило. Расклопићу рингишпил и продаћу га у страго гвожђе – каже Ђукић.

Он појашњава да се несрећа десила скоро на самом почетку вожње.

– Ја сам у том тренутку управљао рингишпилом. Приликом сваке вожње упозоравамо све да се морају придржавати правила, да не смију кочити и слично, али их не можемо натјерати да нас слушају. Та кобна вожња је била таман кренула и сједалице су биле можда на висини од око два метра, када је дошло до несреће – прича Ђукић.

Према његовим ријечима, несрећа се догодила када је младић који је сједио из Саре гурнуо њену столицу како би она покушала скинути играчку за наградну вожњу.

– Она није правилно сједила и само је исклизнула из столице и пала на земљу и вјероватно главом ударила у пијесак, није тачно да ју је столица ударила у главу. Када сам видио да је пала, исте секунде сам зауставио рингишпил и притрчао да јој помогнем – каже власник луна парка.

Додаје да је дјевојчицу окренуо на бок и извадио језик, да је ту била и једна докторица која му је такође помогла.

– Позвали смо Хитну помоћ која је стигла за два минута и помогао сам им да дјевојчицу унесу у возило и том тренутку је давала знакове живота. Међутим, чуо сам да је преминула на путу до болнице – појашњава Томо Ђукић.

Истиче да је одмах позвао полицију, да су увиђају присуствали и тужилац и судски вјештаци и да нису пронашли ниједну грешку што се тиче његове фирме.

– Ово је један од најсавременијих рингришпила, само сам столице плаћао по 100 евра, али ето опет се десила трагедија. Полиција је прегледала све моје дозволе, атесте и одобрења и нису нашли ниједну грешку. Све је забиљежено и на снимку безбједносне камере. Када су видјели колико сам потресен, говорили су ми да нема моје кривице – поручује Ђукић.

Каже да су имали дозволу да у Рогатици буду цијели септембар, али да ће све расклопити и отићи.

– Ту дјевојчицу сам познавао зато што је и раније долазила. Волио бих отићи њеној породици и изјавити саучешће, али не знам хоћу ли имати снаге – каже Томо Ђукић.