Фото: Игор Симовић

Конференција о пројекту “Уживај у Сарајевско-романијском региону” /Ењоy Сарајево-Романија регион/, који је усмјерен на креирање новог туристичког производа и његову интернационализацију, биће одржана у сриједу, 12. августа, у Источном Сарајеву.

Конференција је заказана за 12.00 часова у просторијама Административног центра града Источно Сарајево, саопштено је из Туристичке организације Јахорина – град Источно Сарајево.

Ријеч је о пројекту чије ће активности бити базиране на опремању локација, јачању капацитета микро, малих и средњих предузећа у оквиру туризма и интернационализацији туристичке понуде.

Пројекат спроводе Туристичка организација Јахорина – град Источно Сарајево, Градска развојна агенција Источно Сарајево, Привредна комора Републике Српске и привредни субјекат “Станишић” Пале.

У БиХ овај пројекат спроводе Њемачка међународна организација за сарадњу, Међународна организација рада и УНДП од априла 2018. године до марта 2022. године.

Новинарима ће се на почетној конференцији обратити градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, као и начелници општина Соколац Милован Бјелица, Пала Бошко Југовић и Источног Старог Града Бојо Гашановић, директор Туристичке организације Јахорина – град Источно Сарајево Игор Тошић, директор Градске развојне агенције града Младенка Пандуревић, директор за правне и економске послове у Привредној комори Републике Српске Драгана Кокот, те директор паљанског предузећа “Станишић” Његош Пољаковић.

Меморандум о сарадњи у реализацији пројекта усмјереног на развој и јачање туризма на подручју Сарајевско-романијске регије потписали су у Источном Сарајеву партнери на пројекту “Уживај у Сарајевско-романијском региону”, представници општина, невладиних организација, микро, малих и средњих предузећа.