Код 98 особа у Републици Српској утврђено је присуство вируса корона.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 519 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 98 особа у Републици Српској.

Ради се о 46 мушких и 52 женске особе, од којих је 16 млађе, 62 средње и 20 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 27 особа је и Бањалуке, 14 из Зворника, 10 из Добоја, девет из Градишке, седам из Прњавора, по четири из Гацка, Козарске Дубице и Котор Вароша, три из Источне Илиџе, по двије из Источног Новог Сарајева и Сокоца и по једна из Братунца, Власенице, Дервенте, Источног Старог Града, Кнежева, Лакташа, Модриче, Осмака, Пала, Српца, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.До сада је у Републици Српској потврђено 5.647 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 199 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

У Српској се од вируса корона до сада опоравило укупно 3.194 особа, а тестирано је укупно 54.711 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 263, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 71, а у општим болницама 192.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.667 особа, а надзор је завршен код 46.290 особа.

Из Института за јавно здравство саопштили су да је у јучерашњем извјештају наведено да је регистровано 49 заражених умјесто 48, јер је једна особе која је већ пријављена, поновно тестирана и заведена, што је одмах и кориговано у евиденцији.