Тридесетшестогодишњи Амир К. из Сарајева, возач „мерцедеса“ који је учествовао у тешкој саобраћајној несрећи која се синоћ догодила на магистралном путу Љубогошта – Пале у којој су погинуле двије особе, ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја.

Несрећа се догодила у 18.25 сати, у мјесту Каловита Брда, а сударили су се „мерцедес“ којим је управљао ухапшени и „ауди“ за чијим управљачем је био Дарио Х. (50).

На мјесту несреће погинуло је возач „аудија“ и његова супруга Данијела Х., која је била на мјесту сувозача.

Теже повреде задобила је сувозачица из „мерцедеса“ Амина Р., док су лакше повријеђени возач Амир К. и двоје путника из „мерцедеса“.

Увиђајем на мјесту стравичне саобраћајне несреће руководио је тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву, а обавили су га припадници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Пале, те овлаштени судски вјештак.

Како сазнајемо, код ухапшеног је приликом тестирања утврђено присуство алкохола и наркотика у крви.

– Возач А. К., осумњичен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја лишен је слободе, а након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бит ће предат надлежном тужилаштву. Обдукција тијела смртно страдалих бит ће извршена данас у просторијама Завода за судску медицину Републике Српске у Бијељини – навели су из Полицијске управе Источно Сарајево.

Како сазнајемо, погинули су Дарио Хршум, припадник и начелник једног од одјељења у Полицијској управи Источно Сарајево и његова супруга Данијела.

Иза њих је остало двоје малољетне дјеце.