Градска управа Источно Сарајево спремна је да помогне у организацији наставе у школама у условима пандемије, јер је веома важно да на одговарајући начин превазиђемо евентуалне изазове који нас могу очекивати на почетку школске године, рекао је предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић током разговора са директорима Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева Борисом Брајовићем и СШЦ „Источна Илиџа“ Бранком Ковачевић.

Лучић је рекао да ће представници Градске управе настојати да, уколико буде потребе, договоре са превозницима да аутобуски ред вожње буде прилагођен ученицима који користе градски превоз.

„Констатовали смо да сви заједно треба да понесемо дио одговорности за нормално функционисање наставног процеса у другачијим, измијењеним условима, те да учинимо све да не дође до ширења заразе у школама“, нагласио је Лучић, те најавио да ће разговарати и са директорима средњих школа из општина Пале и Соколац.

Он је додао да је Градска управа спремна да пружи сваку врсту помоћи и подршке руководству школа, наставницима, родитељима и ученицима, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Директори средњих школа информисали су предсједника Скупштине града да су предузете све потребне превентивне мјере у школама, те да су све школе добиле одговарајућа упутства о начину рада у условима пандемије.

Настава у средњим школама на подручју Источног Сарајева почеће у уторак, 1. септембра. Часови ће ће трајати по 20 минута, а рад ће бити организован у више група.