Након одличног резултата, постигнутог у Градишци у марту ове године, Сокочанин Перо Мијатовић, потврдио је одличну форму и на 2. полумаратону одржаном у суботу, 22. августа у Бановићима, гдје је био најбржи тркач у категорији такмичара старијих од 60 година. Стазу дугу двадесет један километар истрчао је у времену од 2 сата и 8 минита.

– Због тренутне епидемиолошке ситуације, број такмичења је сведен на минимум. Ово је након полумаратона у Градишци, моја прва трка. У марту сам постигао зацртан циљ и полумаратонску трку истрчао за 1 сат и 52 минута. У Бановићима су услови били доста тежи, јер је дневна температура износила преко 30 степени, па су такмичари забиљежили нешто лошије пролазно вријеме, казао је Мијатовић.

Он је истакао да је  организација трке била на завидном нивоу, уз поштовање  прописаних епидемиолошки мјера.

– Организатор, Атлетско – рекреативни клуб Бановићи, ангажовао је велики број волонтера, који су нам се нашли на услузи, дуж цијеле стазе, која је била захтјевне конфигурације, са неколико изазовних узбрдица. Дали су све од себе да све протекне у најбољем реду и да такмичари буду здрави и  безбједни, нагласио је Мијатовић.

Иако је већ загазио у седму деценију живота, Перо не одустаје од дугопругашких такмичења. До сада је истрчао 33 полумаратона и преко десет маратонских трка.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.