Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Соколац Сретко Марјановић је носилац листе са 21 кандидатом за одборнике у соколачкој Скупштини општине на предстојећим локалним изборима.

Марјановић је изјавио Срни да је овај одбор представио јавности листу са 21 кандидатом за одборника, на којој су млади и образовани људи, при чему је предност дата успјешним и образованим женама, што је новина у овој локалној заједници.

Он је изразио увјерење да ће Уједињена Српска на новембарским изборима остварити добар резултат и да ће бирачи указати повјерење образованој младости.

“Трудићемо се да побољшамо стање како би наша дјеца у локалној заједници добила што боље услове за стицање знања кроз школовање, а не само на броју образованих људи, већ да олакшамо њихово образовање и усавршавање јер сматрамо да може боље”, навео је Марјановић.

Према његовим ријечима, политика соколачког одбора Уједињене Српске, огледаће се и у имену странке јер и оно, како је рекао, даје снагу, јачину и обавезу да буду вриједни и јединствени.

“Младима на нашој листи дајемо шансу да покажу да су способни дјеловати у уједињењу и стварању боље будућности, да својим радом и знањем покажу да младост треба да буде испред свега, а ми старији да им будемо подршка”, изјавио је Марјановић.

Он је додао да ова странка неће дозволити предизборну кампању којом се распирује мржња и “пљује по другима”, нити ће се тиме икада служити.

“Уједињена Српска, Општински одбор Соколац, нема свог кандидата за мјесто начелника општине, али ће се огласити када унутар ове партије утврде коме ће дати подршку, након обављених разговора”, рекао је Марјановић.