Полицијска управа Источно Сарајево обезбиједила је набавку новог моторног возила, које ће бити специјално опремљено за мјерење брзине других учесника у саобраћају и санкционисање оних који прекрше правила у саобраћају.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је новинарима да је у склопу појачане контроле учесника у саобраћају на територији Полицијске управе Источно Сарајево активан „пресретач“.

– Од 3. септембра на подручју Полицијске управе налазиће се возило „пресретач“ с циљем контроле брзине, утврђивања степена алкохолисаности и присуства опојних дрога и психоактивних лијекова у организму – каже Чворо.

Чворо додаје да ће Полицијска управа Источно Сарајево у наредном периоду добити свој „пресретач“, који ће бити застално на подручју које ова Управа оперативно покрива.

Тренутно, док не стигне нови „пресретач“ у Источно Сарајеву, на путевима широм Сарајевско-романијске регије „патролираће“ замјена из Бањалуке у виду путничког возила „хјундаји“ црне боје.

Незванично сазнајемо и оно што је важно за све возаче, возило које ће стићи на територију коју оперативно покрива ПУ Источно Сарајево је путничко моторно возило бијели „голф“ седме генерације.

Уређај у пресретачу има могућност да ради у различитим условима, па тако „пресретачи“ могу да у стању мировања измјере брзину возила у одласку и доласку које прође крај њих, да мјере брзину проласка возила у покрету, те трећи начин је да у покрету мјере брзину возила испред њих и заустављају их.

Са овим уређајима које „пресретачи“ посједују смањена је могућност за малверзације и злоупотребе, а казне су прописане пропорционално од прекорачења брзине.