Поводом почетка нове школске 2020./21. године, Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац, под покровитељством начелника општине Соколац, Милована Бјелице, организује представу за дјецу. Поклон града најмлађој публици је представа „Циле размажено пиле“ у изведби бијељинског дјечијег позоришта „Маслачак“.

Због актуелне епидемиолошке ситуације број дјеце која могу гледати представу ограничен је на 50, а представа ће се изводити на платоу поред градске фонтане са почетком у 17 часова.

Представа “Циле размажено пиле” написана је као поучно – шаљива басна о времену у ком се дјеца понашају као родитељи, а родитељи као дјеца. Намјерно је смјештена у једну обичну породицу са типичним ликовима из дјечијих прича: мама кокошка, тата пјевац, дијете пиле и мачор који је главни негативац.

Текст потписује Јовица Тишма, музику, Бода Нинковић, режију Александар Ранисављевић.

У представи играју Иван Петровић, Ненад Благојевић, Душан Ранковић, Марија Ћосић.

Представа је намјењена дјеци до 5 разреда, а улаз је слободан.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.