Министар за избјеглице и људска права БиХ Милош Лучић посјетио општину Соколац: Наставља се подршка општинским пројектима (ВИДЕО)

Фото: Ј.Маринковић

Министар за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Милош Лучић са сарадницима боравио је 03.септембра у радној посјети општини Соколац, гдје је са начелником ове локалне заједнице Милованом Бјелицом разговарао о тренутном стању у општини и бројним пројектима који се реализују у сарадњи са поменутим министарством.

Начелник Милован Бјелица подсјетио је на добру сарадњу локалне заједнице са свим нивоима власти, без чије подршке општина Соколац не би успјела реализовати све досадашње активности.

Фото: Соколац-срце Романије

-Част и задовољство ми је што сам имао прилику да угостим министра Лучића са сарадницима. Упознао сам их о свим до сада урађеним пројектима, актуелним дешавањима и будућим плановима, као што су: рјешавање водоснабдијевања, изградња система за пречишћавање пијаће воде и система за третман отпадних вода, пројекти у области путне инфраструктуре, а посебан акценат разговора усмјерен је на степен извршења радова на изградњи зграда у оквиру пројекта „CEB II“, у чијој реализацији учествује Министарство за људска права и избјеглице БиХ. На састанку смо се договорили да у наредном периоду заједно обиђемо ове објекте и почнемо са припремама за отварање истих – додао је Бјелица.

Према ријечима министра за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине Милоша Лучића, ово министарство је кроз разне пројекте пружало и још увијек пружа подршку општини Соколац.

Фото: Ј.Маринковић

-Вриједност пројеката прелази 5.500.000 КМ. Тренутно су активна два пројекта, и то: затварање колективних центара „CEB II“ и Регионални стамбени програм у БиХ, који подразумијева обнову и изградњу стамбених јединица за повратнике. Ускоро ће се корисницима додијелити шездесет четири стамбене јединице у склопу пројекта „CEB II“. Убудуће биће расписан јавни позив општинама за пројекте који се тичу повратника у областима путне инфраструктуре, водоснабдијевања и елетроснабдијевања – најавио је Лучић.

Како министар Лучић додаје, сарадња са општином Соколац биће настављена и убудуће.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.