На челну позицију Сокоца Милован-Цицко Бјелица је дошао 2012. године, после оних лоших приватиација и отварања стечаја за тадашње соколачке фабричке гиганте попут „Нове Романије“, Униса, КТК Кнежева, Фарме музник крава, Центра за унапређење пољопривредне производње, Топлане, ЈКП „Врело Биоштица“,Хотела „Романија“…

– Уз пуно труда и напора, успели смо да не зарасту у коров и постану „споменици прошлости“. На темељима посрнулих гиганата, нови послодавци су започели производњу дрвених-еко кућа, Царинске терминале, бензинске пумпе, пословне зграде, Маркетинге, Салоне и Стоваришта, фабрике пелета, погоне за „Биље и лекобиље“, а Бањалучка ТК „Зона“ је откупила и обновила фарму музних крава…Завршили смо послове око канализационе и водоводне мреже, осавременили и изградили нове, отворене и затворене спортске терене, асфалтирали доста путева, изградили нове стамбене објекте…,а све уз помоћ добре сарадње са нивоима власти у РС и БиХ, Европске и Свјетске банке, Развојне банке Савета Европе, уз помоћ НВО и тако даље- каже за „Новости“ мр Милован Бјелица.

Рекло би се стресних и ризичних подухвата, а ипак успешних осам радних година.

– Можда је највећи успех, што смо ових дана августа, а након седмогодишњих активности, воду за пиће довели у 40 пограничних села између Сокоца и Рогатице,који је вековима у назад нису имали. Великиуспех је и што смо забранили, зауставили изградњу малих хидроелектрана, а отворени за соларне и ветро електране. Но остало је да се заврши још неколико започетих Пројеката, које желим да завршим у трећем мандату. Реч је о етно-селу „Соколов град“ и изградњи „Градске куће“, на темељима бившег хотела „Романија“на Сокоцу. Урађено је идејно решење, а у Градској кући, на једном месту ће се наћи канцеларије локалне администрације града, Библиотека, Биоскоп, Концертна сала, Галерија, Музеј Гласинца и Романије…Жеља ми је да у идућем мандату, још повећамо запосленост становништва и заокружим причу о Сокоцу смештеном на 870 метара надморске висине са обрисима модерне планинске вароши –каже Бјелица.

У Сокоцу се поносе и споменицима културно-историјског наслеђа, са новим хотелом „Златни бор“, Планинарским домом на Романији, реконструисаном Градском пијацом, са две нове зграде од 17 и 64 стамбене јединице и распуштањем, гашењем Колективног стамбеног центра за избегла и расељена лица.

У Сокоцу са поносом истичу да су им градови побратими Ормилија(Грчка), Ариље и Пећ-Гораждевац и Хохенбург(Немачка).

Све указује да ће новом или старом начелнику, бити много лакше радити и стварати у периоду 2020.-2024. Година.