Фото: Б.Радоњић

Соколачко удружење „Мајка и дијете“ организовало је данас бесплатну подјелу комплета књига, руксака и школског прибора за 87 ученика основне школе из породица са троје и више дјеце. Уручени су уџбеници за ученике трећих и четвртих разреда, али, због актуелне епидемиолошке ситуације узроковане вирусом Ковид – 19, ове године су по први пут обезбијеђени уџбеници и за ђаке од петог до деветог разреда.

Предсједник Удружења „Мајка и дијете“ Славица Цуровић је истакла да се ова акција спроводи већ осам година, захваљујући помоћи општине Соколац и да је у ову сврху издвојено 13.000 КМ за књиге и 7.000 КМ за руксаке и школски прибор.

Фото: Б.Радоњић

– Удружење на разне начине помаже породице са троје и више дјеце и имамо око 190 чланова. То су породице у којима су оба или један родитељ незапослен. Током цијеле године имамо низ активности, поред бесплатних уџбеника, ту је подјела новогодишњих пакетића, суфинансирање екскурзија, као и финансијска помоћ овим породицама – додала је Цуровић.

Према ријечима начелника општине Соколац Милована Бјелице, ово је само наставак активности које су почеле почетком септембра, када је поред књига које су добили од ресорног министарства, уприличена подјела 84 руксака и школски прибор за ученике првих разреда основне школе.

Фото: Б.Радоњић

– Руксаци и школски прибор су претходних дана дијељени преко Центра за социјални рад Соколац за дјецу из категорије стања социјалне потребе, затим дјеци из вишечланих породица и до сада је подијељено око 220 комплета школског прибора и исто толико руксака, док је данас подијељено 87 комплета књига за ученике од трећег до деветог разреда – појаснио је Бјелица.

Он је још нагласио, да је ову акцију помогла Висока школа за услужни бизнис Соколац, Покрајинска влада Војводине и општина Соколац, а укупна вриједност свих ових поклона за основце од почетка нове школске године износи 50.000 КМ.