Предсједник Градског одбора ДНС Приједор Драгутин Родић, подсјетио је да је ова партија имала градоначелника града Приједора у континуитету 16 година.

– Сматрамо да смо у овом граду потпуно промијенили живот од 2004. године до данас и сви који дођу у овај град се запитају да ли је то онај град који су знали прије 16 година или је то неки други град – рекао је он.

Родић тврди да Приједор има обиљежје европских градова и да су то примјетили домаћи, али и представници међународних организација.

– Нажалост у прошле двије године дестабилизована је полтичка ситуација у Приједору и то је довело до одређеног застоја, али мислим послије ових избора и давања повјерења грађана, увјерен сам ДНС, ми ћемо наставити да унапрјеђујемо живот грађана Приједора – најавио је Родић.

Он је додао да ће ДНС за наредне изборе објединити све потенцијале са којима располаже.

– Све ћемо урадити да избори буду фер и поштени, спријечићемо добром организацијом евентуалне изборне неправилности и желимо да побједи воља грађана, а не бирачких одбора. Ово је борба за нашу политику, наш Приједор, његове грађане, и ово је наше мјесто за живот и тако ћемо се према њему односити и понашати – нагласио је он.

Родић је додао да ДНС не зависи од појединца, већ од снаге колектива. Навео је да ће се залагати за стабилни политички амбијент у Приједору, те да побољшају однос са вишим нивоима власти.

– Од осам градова у Републици Српској Приједор је једини који није под влашћу СНСД, али то не значи да не можемо и да морамо да сарађујемо, једноставно из надлежности које призилазе из онога што раде одређени нивои власти. У последње четри године Приједор је доживио поплаве, пандемију и све остало, а у Приједор су ријетко долазили људи из институција како РС тако и БиХ, а ми смо се увијек залагали за добре и стабилне политичке односе, јер ДНС дјелује и на нивоу РС и даје значајну подршку у овом тренутку коалицији која је на власти – тврди он.

Предсједник Регионалног одбора ДНС и носилац одборничке листе у Приједору Миленко Ђаковић такође је навео да је Приједор до последње двије године оцјењиван најуспјешнијим градом у овом подручју. Он је рекао да је ДНС имао добру сардању са већим бројем партија у Скупштини града и створио добре односе у мултиетничкој средини.

– Приједор се развијао док нису поремећени политички односи и заустављена улагања републичких власти у Приједор, по свим парметрима онога што је припадало граду Приједору – истакао је он.

Ђаковић је поручио да се покушавало све у Приједору представити лошим како би био срушен ДНС, а на власт дошла највећа странка у РС.

– Сложна породица ДНС излази пред грађане и неће се бавити малициозним оцјенама појединих политичара који желе да буду градоначелници града Приједора, а служе се дјечијим текстовима у којима настоје нанијети штету ДНС-у. Синоћ је кандидат за градоначелника на једној бандери нашао отклопљен поклопац и осуо је паљбу према граду, а не евентуално према извођачима радова који нису затворили бандеру. Ријешио је тај проблем јер је селојтепом који је имао уз себе покрио рупу на бандери и отклонио опасност за грађане Приједора. Свега и свашта ћемо се нагледати у кампањи – рекао је Ђаковић.

Потпредсједник ДНС и народни посланик Душко Ивић је подсјетио да је ДНС трећа странка по снази у РС.

– Обишли смо све ГО и ОО у РС и ФБиХ и сви су мотивисани због ових догађања из прошлог периода и покушаја да се једна странка са 100.000 гласова размонтира, а који нису успјели. Наша инфраструктира је и ојачала. ДНС ће након избора бити једна од двије водеће странке у РС – најавио је Ивић.

Он је додао да је ДНС пријавио 11 листа за начелника и градоначелника и 66 листа за одборнике, од којих је пет у Федерацији БиХ.

– Ми ћемо увијек жртвовати ДНС за РС, али никада нећемо РС за ДНС. Тако радимо и понашамо се у коалиционим односима – закључио је он.