На Војничком спомен-гробљу “Мали Зејтинлик” на Сокоцу данас ће бити обиљежен Дан несталих и погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенци ће бити положени на Централни крст на Војничком спомен-гробљу, а потом ће у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији бити служен парастос за погинуле борце и цивиле, најављено је из Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Пале.

Ова организација, која је организатор, очекује да се на војничком спомен-гробљу “Мали Зејтинлик”, гдје је сахрањено око хиљаду погинулих бораца са подручја Сарајевско-романијске регије, окупе представници града Источно Сарајево и општина које се налазе у његовом саставу.

На зидовима Манастира на Равној Романији умјесто иконописа исписана су имена више од 4.000 српских бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Црква Светог великомученика Георгија на Равној Романији освештана је 2002. године, а проглашена манастиром три године касније и у народу је позната као Соколица.