Возач “мерцедаса” који је данас после подне погинуо у саобраћајној несрећи у насељу Луг код Дервенте је 70-годишњи Војин Петровић, из Беочина, пишу “Новости“према незваничним сазнањима.

Идентификацију је извршио дежрни тужилац Окружног тужилаштва Добој, који руководи истрагом.

Повређено је и троје сапутника овог држављанина Србије, Ђ.П (76), Ј.П. (78) и Р.П. (82), такође сви са подручја општине Беочин. Они су након указане лекарске помоћи у Дому здравља у Дервенти, превезени у добојску болницу.

Како се наводи, Петровић је подлегао на лицу места, а теже повреде опасне по живот задобио је његов сувозаче Ђ.П.

Саобраћајна несрећа догодила се око 12.20 часова, а „мерцедес“ смртно настрадалог Петровића сударио се са комбијем за чијим управљачем се налазио М.С. (36), из Дервенте, који је такође прошао са повредама.

Удес у Лугу, проузроковао је километраску колону возила и вишечасовну блокаду саобраћаја на магистралном путу Дервента-Прњавор, и даље према Броду, Добоју и Бијељини.

Непуна 24 часа раније, у суботу вече око 20.10 часова, такође на готово истом месту у насељу Луг, надомак Дервенте, дошло је до саобраћајне несреће у којој су, такође уз вишечасовни саобраћајни застој, још четири особе поврђене. Повреде опасне по живот задобио је Дервенћанин Д.С. (55), чији се аутомобил „опел астра“ сударио са аутомобилом марке „бора“, којим је управљао 28-годишњи Н.П. Овај, такође, Дервенћанин, прошао је са лакшим озледама, као и његови сапутници С.И. и М.И.