У претходним данима бавили смо се проблематиком испоруке електричне енергије на подручју општине Соколац, са акцентом на подручје МЗ Подроманија. Разговарали смо са бројним привредницима чије фирме егзистирају у овом дијелу општине о посљедицама које се јављају приликом свакодневних прекида у испоруци струје. Текст можете прочитати ОВДЈЕ.

Трагајући за одговорима на питања која занимају грађане Сокоца, контактирали смо директора ЗП Електродистрибуција Пале Аца Станишића. Због пословних обавеза господин Станишић није био у могућности да нам телефонским путем усмено одговори. Казао је да ће се радити на рјешавању датог проблема у што скоријој будућности и да се проводе озбиљне активности по том питању. Такође, рекао је да писменим путем упутимо питања на мејл Управе.

Садржај упућених питања односи се како на допис који су мјештани и привредници упутили Радној једници Соколац – Електродистрибуција Пале, тако и на улазак у предстојећу зимску сезону са постојећим проблемом, те на трогодишњи план Електродистрибуције и предвиђена средства за изградњу нових и санацију постојећих електроенергетских објеката, као и набавку опреме.

Одговор господина Аца Станишића преносимо вам у цјелости.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.