Пројекат скенирања општина и градова у РС, који пословни портал еКапија реализује у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Србији, настављамо представљањем привредних и развојних потенцијала Општине Соколац.

Након Требиња, и Соколац је добио дигиталну, привредну личну карту у којој су садржани и представљени инфраструктурни пројекти, али и пољопривредни, туристички, културни, спортски и други капацитети.

Кроз серије разговора имате прилику упознати најзначајније развојне планове које ће Соколац да реализује у наредном периоду. На једном мјесту открићете и све његове инвестиционе прилике.

Презентовани су најзначајнији општински пројекти као што су градња Градске куће, етно насеља Соколвград, изградња постројења за прераду пијаће и отпадних вода, али и развој постојећих и нових пословних зона.

Читаћете о аутохтоним производима овог краја, идејама о оживљвању узгоја старих кулутра, али и о унапређењу туристичке понуде, у оквиру које спортски туризам заузима посебно мјесто.

Соколац протеклих година привлачи све већу пажњу страних и домаћих инвеститора, што је посљедица и све квалитетнијег рада локалне самоуправе.

Шта све ова општина, смјештена у срцу Романије, може да понуди и какву пословну климу развија погледајте на линку ОВДЈЕ.

Након Сокоца, настављамо предано рад на пројекту Скенирања општина и градова РС, а док чекамо наредно издање тематског билтена подсјетимо се и прича о Требињу.