Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић најоштрије је осудио хапшења која су припадници СИПА-е извршили данас на Сокоцу, поручивши да се једном за свагда мора стати на пут тиранији и неправди која се у континуитету врши над српским народом.

Припадници СИПА-е данас су, ко зна који пут, по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине, хапсили наше комшије, саборце, пријатеље, сараднике, изазивајући страх и панику међу породицама ухапшених и становништвом општине Соколац. Спреман сам да лично, али и као предсједник Скупштине града Источно Сарајево, пружим сваку врсту помоћи породицама – рекао је Лучић.

Лучић захтијева од предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и Владе Републике Српске да предузму све неопходне мјере како би помогли ухапшеним лицима и њиховим породицама.

– Морамо показати да Момчило Пајић, Алекса Гордић, Милан Тупајић, Драган Обрадовић, Миладин Гашевић, Јадранко Шука, Жељко Гашевић, Момир и Бранислав Кезуновић нису сами. Морамо једном за свагда стати на пут тиранији и неправди која се у континуитету врши над српским народом – поручио је Лучић.