„РАДИО Романија“, огласио се први пут на Сокоцу 1975.године и информацијама покривао општине Соколац, Хан Пијесак и Рогатицу.

Касније се пререгистровао у „Радио Соколац“, а ту су се припремале и „Соколачке новине“. Све до 2017. године, ову медијску кућу су водиле углавном мушке главе, а у задње три године, од укупно 10 запослених, девет су –даме. Изузетак је Милан на пословима на техничкој припреми „Соколачких новина“.

-Пракса да женама командује мушкарац је овде давна прошлост. Лепо се слажемо и предано уређујемо и водимо „Инфо-радио“ дневно од 9 до 15 часова на фреквенцији 99,9 мха. У припреми је 258. број „Соколачких новина“, које излазе једном месечно.Путем интернета, салушаоце имамомо широм света, а доступан им је и ју тјуб канал. Сарађујемо и са Радиом Републике Српске, а на располагању смо свим новинарима који посећују Соколац. Држимо се оне „Високо лети онај ко сме да рашири крила“- каже за „Новости“ Зорица Мирјанић директор ЈП „инфо-центар“ Соколац.

Редакцију чини млада, радна, професионална, женска екипа“уредника, новинара, спикера, монтажера, реализатора, па до директора. Домаћински су угостили и екипу „Новости“, а врата су широм остала отворена и за будућу сарадњу.