У Сокоцу су постављена два паркинга за бицикле у оквиру пројекта групе младих „Бициклизам као стил живота“, укупне вриједности 3.400 КМ, рекао је Срни члан пројектног тима Младен Мачар.

Он је навео да је данас постављен паркинг за бицикле код Градског стадиона „Бара“, а прије два дана паркинг код Спортске дворане на Сокоцу.

Мачар је истакао да у финансирању овог пројекта Омладинска банка општине Соколац и Фондација „Мозаик“ учествују са 1.500 КМ, а општина Соколац и Јавна установа Спортско-рекреативни центар „Гласинац“ са 1.900 КМ.

-Евидетна је чињеница да се бицикли у нашем граду у последње вријеме интензивније користе, а првенствено међу младима, па смо дошли на идеју да усмјеримо грађане на здрав начин живота те утичемо на смањење посљедица свакодневних стресних ситуација изазваних животним неприликама, те епидемијом вируса корона – рекао је Мачар.

Према његовим ријечима, све више љубитеља спорта и спортиста свакодневно користе бицикле за долазак на тренинге, а на Сокоцу не постоји ниједно паркинг мјесто, па су на иницијативу једног од пријатеља из Планинарског друштва „Гласинац“ одлучили да као неформална група младих, кроз овај пројекат обезбиједе мјесто за бицикле, за сада на те двије локације у граду које се налазе под видео-надзором.

Према његовим ријечима, запослени из локалног Спортско-рекреативног центра „Гласинац“ пружили су им техничку подршку у постављању паркинга, као партнери у пројекту пружањем услуга у радним и едукативним пројектним активностима.

Чланови соколачког Планинарског друштва „Гласинац“ Милица Симић, Младен Мачар и Божидар Цуровић су и чланови пројектног тима „Бициклизам као стил живота“.