Здравствено-туристички центар /ЗТЦ/ “Бања Врућица” купио је хотел “Бистрица” на Јахорини.

“Бања Врућица” је потписала уговор о куповини хотела “Бистрица” на Јахорини са припадајућим земљиштем са БАТ хотел доо Пале”, саопштено је из ЗТЦ-а.

У саопштењу се истиче да је дугорочни циљ проширење асортимана туристичких услуга и наглашава да ће овим “Бања Врућица”, након стотину годину постојања, са понудом изаћи изван локалитета општине Теслић и додатно се позиционирати као један од
водећих туристичких брендова, не само у Републици Српској и БиХ, већ и и у региону.

“Краткорочно, овом куповином ће се одржати радна мјеста тренутно запослених радника у ЗТЦ “Бања Врућица” , будући да се у зимским мјесецима због епидемије вируса корона и отказивања страних гостију, очекује знатан пад попуњености капацитета у односу на прошле године”, наводи се у саопштењу.

Генерални директор ЗТЦ “Бања Врућица” Драган Богданић истиче да у контексту развојних планова ово повећава њихову конкурентност и присуство на тржишту.

“Ова аквизиција представља идеалан спој увођења нових туристичких производа у продајни портфолио ЗТЦ “Бања Врућица” у виду зимског, скијашког туризма, и то у периоду када матично привредно друштво има најмању попуњеност капацитета”, нагласио је Богданић.

Према његовим ријечима, план је да хотел ради ову зимску сезону у постојећим условима уз предузимање мањих захвата на уређењу објекта до њеног почетка, а након завршетка зимске сезоне услиједиће детаљнија анализа и бити донесена одлука о свеобухватнијим улагањима на реновирању.

Коначна примопредаја некретнине и пратећих непокретности планирана је до 15. новембра.

“Бања Врућица” је једно од водећих привредних друштава из области туризма, а нарочито у области здравственог туризма. Прошле године остварила је 240.000 ноћења, а тренутно запошљава 380 радника.