Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац – Обиљежена недјеља дјечијих права (ВИДЕО)

Фото: Б.Марковић

Установа за културу „Перо Косорић“ Соколац, поводом „Недјеље дјетета“ обрадовала је данас најмлађе суграђане дружењем са познатим и драгим гостом, аниматором Дионисом Сарићем Шашавком.

Ирена Шућур, директорица Установе за културу, истакла је да су се потрудили да и ове године, упркос пандемији и измјењеним околностима, наставе традицију обиљежавања недјеље посвећене дјеци и њиховим правима.

– Традиционално, још од 1998. године, обиљежавамо „Недјељу дјетета“. Данашњи двочасовни програм осмишљен је тако да након музичког дијела услиједи facepainting – осликавање лица. Ријеч је о body art бојама свјетских брендова које користи аниматор Шашавко. Он је наш гост уназад пет година, тако да забава никад не изостане. На овај дан желимо да скренемо пажњу на дјечија права, која сви заједно морамо бранити, казала је директорица Шућур.

Сарајевски аниматор Дионис Сарић истиче да му је протеклих мјесеци недостајало дружење са најмлађом публиком. За ову прилику припремио је богат репертоар и пјесмице за дјецу које сви знају.

Фото: Б.Марковић

– Пјеваћемо стихове Миње Суботе и Бранка Милићевића, познатијег као Бранка Коцкице. Неће изостати ни доста игре, плеса, анегдота и пошалица, казао је Сарић.

Дружење је организовано на платоу поред градске фонтане, уз придржавање свих мјера заштите у циљу спречавања ширења вируса корона. Покровитељ овогодишње манифестације је општина Соколац.

Недјеља дјетета се обиљежава са циљем промоције права дјетета, побољшања друштвене бриге за дјецу и јачања одговорности свих субјеката заштите, као и упознавања шире јавности о потребама дјеце и њиховим психо-социјалним одрастањем под једнаким условима.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.