Поред магистралног пута Соколац–Хан Пијесак, у мјесту Видрићи, прије двије године започела је изградња етносела по узору на туристички комплекс на Златибору, чији је инвеститор Милан Станојевић, власник предузећа Путеви Зворник.

Према његовим ријечима, идеја о изградњи „мини Златибора“ настала је прије око десетак година.

– Идеја је настала имајући у виду тренд раста туризма и све већу посјећеност ових простора како туриста са азијског континента, тако и европских туриста (Кина, Турска, Русија…). Сама идеја обухвата изградњу мотела са добрим рестораном са локалним специјалитетима, прије свега са далеко познатом романијском јагњетином. Поред мотела планирана је изградња пет бунгалова – појашњава Станојевић.

На доњем дијелу земљишта који обухвата 20 дулума предвиђена је изградња мини зоо врта, док је у току изградња стаје за све врсте домаћих зивотиња.

Изграђен је терен за мале спортове као што су фудбал, тенис, одбојка, као и играоница за дјецу узраста до десет година.

– До сада су изграђена три пословна простора кафић, сувенирница и пољопривредна апотека, а за ове инвестиције издвојено је 300.000 КМ, укључујући и викендицу која ће се по реализацији цјелокупног пројекта такође издавати на кориштење – наводи Станојевић.

Он истиче да је пандемија као и у цјелом свјету доста смањила посјећеност, али да то вријеме користе за ширење својих капацитета.