Данас је одржан консултативни састанак са представницима угоститељских објеката са подручја локалне заједнице, на којем је договорено да се дозволи одржавање музике уживо, као и организовање ди џеј журки уз поштовање свих мјера превенције сузбијања вируса Ковид – 19, донесених од стране Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације. На састанку је још било ријечи и о свим проблемима са којима су се сусрели власници угоститељских објеката у претходном периоду.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица је подсјетио да је наредбу о забрани организовања музике уживо и журки са ди џејевима донио првенствено да би заштитио саме власнике угоститељских објеката, који нису могли контролисати број гостију у једном простору.

– Донијели смо одлуку да дозволимо организовање музике, али са бројем гостију до 50, уз поштовање социјалне дистанце и осталих превентивних мјера. Знамо да су санкције ригорозне, кривична одговорност је ту, али и новчане казне. Одговорност је сада на власницима објеката, који ће морати да испоштују све ове наредбе – нагласио је Бјелица.

Власник кафе бара „Давид“ Предраг Добриловић је казао да су на састанку договорени даљи кораци када је у питању организовање забавног програма у угоститељским објектима.

– Добили смо дозволу да се може организовати музика уживо, као што је то било прије пар мјесеци, с тим да се поштују све превентивне мјере. У наредном периоду ћемо видјети, како ћемо то све извести, јер, тешко је изводљиво да ограничен број људи у једном простору буде финансијски исплатив – додао је Добриловић.

Састанку су присуствовали представници угоститељских објеката који су у периоду прије пандемије вируса корона организовали музику уживо и ди џеј журке.