Од затвора пати све већи број људи, а ми вам доносимо савјете уз које ћете се једном заувијек ријешити затвора и уједначити пробаву.

Једна од најчешћих пробавних тегоба је затвор који може нарушити уравнотежену свакодневицу и унијети нелагоде у живот.

Да бисте се ријешили проблема затвора, увијек је добро посегнути за намирницама из природе које доказано помажу у рјешавању затвора и регулирају прехрану и кретање, а сокови су брза и ефикасна рјешења.

На првом мјесту је сок од шљива. Ставите шљиве у воду преко ноћи и ујутру их поједите и попијте као сок. Влакна и сорбитол које садржи шљива су ефикасни у борби против затвора.

Сок од ананаса ће вас ријешити проблема с грчевима у стомаку и смањити надутост јер је богат влакнима које ће ријешити наведени проблем.

Након ананаса стиже лимунада. Пола лимуна у чашу млаке воде требате пити најмање једног дневно након оброка и затвор ће нестати.

Осим лимунаде, можете убацити и свјежи сок од наранџе јер ће садржај наранџе стимулисати цријева.

Посљедњи, али не и мање важан је сок од крушке. Крушка је богата витаминима, влакнима и сорбитолом.

Уз сокове, немојте заборавити поред себе увијек имати чашу или флашу обичне воде. Препорука је пити млаку воду која ће подстакнути пробаву.

Можете пити и чајеве, поготово оне који имају благотворно дјеловање на пробаву попут чаја од менте, коморача, кима, чичка, зеленог чаја и чаја од маслачка.