Скупштина града Источно Сарајево на сутрашњој сједници треба да усвоји Приједлог ребаланса буџета за ову годину у износу од 13.877.454 КМ, што представља повећање у односу на планирани буџет за 2.593.023 КМ.

Основни разлози за израду ребаланса буџета су планирање и потрошња неутрошених намјенских средстава по основи кредита, усклађивање планираних вриједности појединих врста прихода и примитака, као и исказане потребе за унутрашњим прерасподјелама средстава појединих потрошачких јединица, саопштено је из Скупштине града Источно Сарајево.

Одборници ће расправљати и о извршењу буџета града за шест мјесеци ове године, који је оставрен у износу од 4.449.729 КМ.

Градска Скупштина сутра треба да донесе одлуке о измјенама и допунама Статута града и о измјенама и допунама Пословника о раду Скупштине града Источно Сарајево.

На дневном реду су и информације о утрошку кредитних средстава, о стању у области запошљавања на подручју града и реализацији програма запошљавања, са освртом на борачке категорије, као и информација о стању примарне, секундарне и терцијарне здравствене заштите.

Почетак сједнице планиран је за 10.00 часова.