Протеклих мјесеци на подручју општине Соколац пажњу јавности заокупило је незадовољство грађана електро-снабдјевањем, које су изражавали путем петиције – За нормално електро – снабдјевање свих грађана Сокоца.

Локална власт на челу са начелником Милованом Бјелицом у више наврата упућивала је позиве Електродистрибуцији а.д. Пале да почне рјешавати проблеме са напајањем електричном енергијом на подручју ове општине, али су ти позиви очигледно остали непримјећени.

Одговори на вапаје становника ове општине који уредно плаћају рачуне за струју, стизао је путем медија, када су одговорна лица у овом јавном предузећу тврдила да нема проблема са струјом у Сокоцу, као и да се свакодневно улаже у обнову трафоа и далековода.

Доказ да је све “у најбољем реду” су прве сњежне падавине које су изазвале квар на далеководима Каљина и УНИС, без напона је остало 30 трафо станица, а преко 400 домаћинстава остало је без струје.

Како кажу у соколачким селима, у Кини се наоблачи у Сокоцу нестане струје, то кажу најбоље описује како изгледају њихови проблеми са струјом. Питање је зашто се сваке године понављају исте ствари, зашто се далековод Каљина који пролази крош шуму не одржава, зашто Електродистрибуција у своје раднике излаже опасности и отежава им посао, и зашто људе доводи у ситуацију да немају основне услове за живот.

Да ли је новац битнији од људи? До када ћемо да будемо грађани другог реда?