Пројекат Омладинске банке „Уређивање љетњег купалишта Бук“ успјешно је реализован а подразумјевао је уређивање купалишта Бук које је једино на подручју општине Соколац, како би се створио угодан амбијент за све посјетиоце, а првенствено потенцијалне туристе.

Главна координаторка пројекта Јелена Ковачевић истакла је да је ријека Каљина, гдје се налази поменуто купалиште, мјесто гдје наши суграђани током љета често бораве, међутим, купалиште је било запуштено, тешко приступачно и нимало безбиједно.

– Уз помоћ фондације Мозаик, локалне заједнице и волонтера успјели смо реализовати активности у предвиђеном року. Укупна вриједност пројекта је 3.200 КМ. На купалишту Бук је посут пијесак, уређен прилаз, постављени столови на три мјеста, клупе и озидане су двије роштиљнице са плочама. Циљ је био да се људима који посјећују ово мјесто, омогуће бољи услови боравка, а тако и пријатнији амбијент – казала је координаторка Ковачевић.

Она је додала, да су пројекат поред фондације Мозаик, која је обезбиједила преко Омладинске банке 1.500 КМ , подржале фирме Станишић д.о.о., Јан – комерц и Дуга – пелет.

На реализацији овог пројекта, уз координатора, радили су још и Данијела Гашевић, Слободан Амовић и Душан Врбарац, група младих људи, која је на ријеци Каљини и купалишту Бук, препознала капацитет и настоји подстакнути и друге да у наредном периоду раде за добробит локалне заједнице.

Бранка Радоњић
Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.