У насељу Брејаковићи, засеоку Подрасовача, данас је почело асфалирање 700 матара пута. Ријеч је о насељу које броји десeтак домаћинстава, чије се становништво претежно бави пољопривредом. Извођач радова је предузеће „Романијапутеви“, а финансијска средства је обезбиједила општина Соколац.

Начелник општине Милован Бјелица истакао је да је ријеч о дионици, којој је у зимском периоду веома тешко прићи.

-Стога смо изашли у сусрет овим вриједним људима, како би им олакшали кретање и обављање свакоднених послова. Углавном су то произвођачи млијека, који имају по десетак грла. Испоручују млијеко Мљекари „Пађени“, а обављају и друге пољопривредне послове. Ради боље комуникације асфалтни пут им је био неопходан – казао је он.

Бјелица је подсјетио да је општина претходно урадила и друге инфраструктурне пројекте у овом дијелу општине, а све у циљу побољшања услова живота мјештана.

-Прије неколико година урађена је канализациона инфраструктура, улична расвјета, појачан је напон струје, а извршене су одређене активности на побољшању водоснабдијевања. Становници овог насеља, које се налази надомак града, заслужили су да им укажемо поштовање – поручио је начелник Сокоца.

Мјештани су изразили захвалност локалној заједници.

-Ово више није засеок, већ једно урбано насеље, које има комплетну инфраструктру као и свако модерно мјесто. Са асфалтираним путем ближе смо граду. Пресрећни смо и све ово много нам значи, како за нас који се бавимо пољопривредом, тако и за нашу дјецу. Хвала начелнику општине што је имао слуха за нас током свих ових година, као и извођачу радова, што су остварили наше жеље – казала је једна од мјештанки.

Вриједност радова износи око 60.000 КМ.

Јелена Маринковић
Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.