У Установи за предшколско васпитање и образовање Соколац потврђена су још три случаја позитивних на вирус корона. Ријеч је о раднику соколачког вртића и двоје дјеце из старије јасличке групе. Уз претходно позитивна четири малишана из млађе јасличке групе као и двије васпитачице данас је поново спроведена епидемиолошка анкета у тој установи а све у циљу превенције даљег ширења заразе.

Општински штаб за ванредне ситуације је саопштио, да раније донесене привремене епидемиолошке мјере уз консултацију др специјалисте педијатра из соколачког дома здравља са проф. др Биљаном Мијовић специјалистом епидемиологије и редовним професором на Катедри за епидемиологију Медицинског Факултета у Фочи, остају на снази и доноси се одлука да се из превентивних разлога обустави рад вртића на 15 дана како би се спријечила трансмисија вируса у преосталим вртићким групама па и шире.

Дјеца код којих је доказано присуство вируса корона, као и дјеца која су била у директном контакту тј. боравила у истој групи са позитивном дјецом, те позитивни радници ове установе остају у изолацији уз здравствени надзор укупно 14 дана од дана пристизања резултата теста.

Дјеца из осталих група заједно са родитељима ће бити под здравственим надзором уз ограничење контаката које треба свести на минимум током наредних четрнаест дана.