Чланови групе “Београдски синдикат” изразили су жаљење због земаљског упокојења митрополита црногорско-приморског Амфилохија, истичући да не плачу за њим, јер је он у наручју Оца, већ плачу за собом без њега.

Велики човјек и пастир, неко кога смо сви неизмјерно вољели и поштовали и са разлогом сматрали својим Ђедом, преселио се у рајско насеље, одакле ће наставити да се моли за нас и брине о нама. Даћемо све од себе да будемо достојни љубави и части коју нам је указао – истиче се у саопштењу групе “Београдски синдикат”.

Чланови ове групе истакли су да је митрополит Амфилохије био и остао луча мудрости, храбрости, поштења и скромности, која ће још дуго освјетљавати пут у времену које тек долази.

– Нека му је вјечна слава и велико хвала за све што је за наш народ урадио и што ће тек урадити! Не плачемо за њим, он је у наручју Оца. Плачемо за собом без њега – поручили су чланови “Београдског синдиката”.

Митрополит Амфилохије одликовао је “Београдски синдикат” у феруару ове године Златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца “за надахнуте пјесме, ревност и бригу за мајку цркву и састрадалну љубав”, посвједочену кроз пјесме “Догодине у Призрену” и “Свиће зора”, која је посвећена одбрани светиња у Црној Гори и Косову и Метохији.

Њихова пјесма “Свиће зора” била је својеврсна химна литија којима је народ у Црној Гори, на челу са митрополитом Амфилохијем, устао против Закона о слободи вјероисповести и отимања имовине Српске православне цркве.