Кандидат за градоначелника Источног Сарајева Мирослав Лучић рекао је да Град Источно Сарајево континуирано улаже у систем заштите од пожара и функционисање Територијалне ватрогасне јединице Источног Сарајева.

– У протеклих неколико година обезбиједили смо савремена возила за гашење свих врста пожара и најквалитетнију опрему. С поносом могу да кажем да је Територијална ватрогасна јединица Источног Сарајева најбоље и највалитетније опремљена у Републици Срској, а вјероватно и у окружењу- истакао је Лучић.

Лучић је подсјетио да је Град Источно Сарајево обезбиједио средства за изграсњу ватрогасних домова у Источној Илиџи и Источном Старом Граду, те најавио набавку новог возила које ће бити кориштено за дезинфекцију и чишћење улица и јавнох простора у граду.

Кандидат за начелника Источне Илиџе Маринко Божовић рекао је да је, захваљујући сарадњи са Градском управом, та општина добила модеран ватрогасни дом у Кртељима.

– Општина Источна Илиџа уступила је бесплатно земљиште за изградњу овог објекта и обезбиједила потребну инфраструктуру- рекао је Божовић.