Педијатријска служба ДЗ у Палама, захваљујући компанији Микрофин, од данас је богатија за медицинску опрему која ће у многоме олакшати рад како љекарима, тако и малишанима који долазе на прегледе. Микрокредитно друштво „Микрофин“ донирало је ову опрему у вриједности двије хиљаде конвертибилних марака, а донацију је уручио шеф филијале Микрофина у Рогатици Данко Башевић.

„Ово је веома значајна донација која је стигла у право вријеме и овом приликом желим да се захвалим компанији Микрофин на хуманом гесту и веома значајној помоћи и подршци у овом тешком времену“, рекао је др Иван Шарац, директор ДЗ Пале.

Како је истакла руководилац Службе за педијатрију др Гордана Тешић Бандука, ово је до сада највриједнија донација која је овој служби обезбиједила тренутно неопходне медицинске апарате и опрему, попут ваге за мјерење беба, као и дио неопходног инвентара, међу којима је ормар за лијекове.

Шеф филијале Микрофина у Рогатици Данко Башевић подсјетио је да је Микрофин више од 20 година, са преко 150 донација активно учествовао у подршци локалним заједницама у којима послује, те да је овом донацијом само наставио своју мисију, да кроз друштвено одговоран рад гради боље и сигурније друштво.