Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је 1.000 КМ руководиоцу Хора Симонида из Грачанице ђакону Братиславу Богдановићу као помоћ за снимање пјесме посвећене Богородици Љевишкој.

– Прочитао сам текст пјесме о Богородици Љевишкој, који је објавила агенција Срна, и одмах смо одлучили да Хору Симонида помогнемо да пјесма буде снимљена – рекао је Срни Арлов, који је новчану помоћ уручио синоћ на административном прелазу Јариње.

Он је подсјетио да Одбор за помоћ Србима на Косово и Метохији упркос епидемији вируса корона наставља градњу Дневног центра у сјеверној Косовској Митровици намијењеног дјеци са посебним потребама.

Арлов је изразио жаљење што због одлуке косовских привремених институција да му се забрани улазак не може да обиђе објекат Дневног центра, као ни што сутрашњи празник Митровдан неће моћи да проведе у Храму Светог Димитрија у сјеверној Косовској Митровици.

Он је подсјетио да је у посљедњих неколико година о Светом Димитрију у Косовској Митровици ломљен славски колач у коме је умијешен златник – поклон Одбора из Бањалуке.

Ђакон Богдановић, чији хор ради уз благослов Његовог преосвештенства владике рашко-призренског Теодосија, захвалио је Арлову за помоћ и најавио да ће Хор Симонида, чим се створе услови, гостовати у Бањалуци и још неколико градова у Српској.

Снимање пјесме почеће за неколико дана уколико због епидемије вируса корона сјеверна Косовска Митровица не прогласи карантин.