Предсједник ДНС-а позвао гласаче своје партије да гласају за опозиционе кандидате за градоначелнике и начелнике на предстојећим локалним изборима, изузев оних општина гдје ДНС има своје кандидате. Упутио је и позив СДС-у и ПДП-у да подрже кандидате ДНС-а у Приједору и Српцу како би спријечили побједу кандидата СНСД-а.

Предсједник Демократског народног савеза у емисији ТВ интевју БН ТВ рекао је да је одлука о изласку из владајуће коалиције коначна и да ће ДНС самостално доносити одлуке.

„Нећемо бити привјесак партија“, поновио је Нешић и додао:

– ДНС је опозиција. Рекао сам НЕ Додику, НЕ стагнацији Републике Српске, али сам рекао ДА за будућност, за боље сутра Републике Српске и њених грађана – рекао је Нешић.

Он је оптужио СНСД да воде рачуна само о личном интересу а не о стварању боље будућности за Републику Српску и њене грађане.

Предсједник ДНС-а потврдио је да ће његова странка дати подршку опозиционим кандидатима, међу којима су и кандидати за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић и Бијељине др Љубиша Петровић.

Ја позивам све гласаче ДНС-а да гласају за све опизиционе кандидате широм РС изузев у општинама и градовима гдје ДНС има своје кандидате за градоначелника и начелника. Подржавам и Станивуковића и Љубишу Петровића – рекао је Нешић.

Нешић је позвао све опозиционе бираче, и СДС-а и ПДП-а, да подрже Драгутина Родића за градоначелника Приједора и Сашу Илића за начелника Српца. То су кандидати ДНС-а који имају највише шанси против кандидата СНСД-а, поручио је Нешић и додао да је најбоље рјешење да буду заједнички кандидати како се не би расипали гласови.

За побједу и промјене је данас више него икад потребно да народ и опозиција буду заједно – истакао је Нешић.

Позвао је лидере опозиције да потпишу коалициони споразум за Народну скупштину Републике Српске за опште изборе 2022. године и да, како каже, из побједе која би требала да се деси у недјељу пожуре ка побједи која ће се десити за двије године.

– Да направимо чврсту коалицију са дефинисаним ставовима. Пружио сам руку СДС и ПДП-у, па ћемо видјети њихов одговор – рекао је Нешић.

Казао је да Републици Српској и њеним градјанима треба одговорна власт.

Он је оцијенио да би било пожељно да ДНС заједно дјелује са СДС-ом и ПДП-ом у Народној скупштини.

– Зашто да не коалиција и у Народној скупштини РС. Али, ДНС не може прећи да буду нарушени интереси Републике Српске, нити може прећи преко тога да интереси грађана РС нису на првом мјесту, поручио је Нешић.