Досадашњи начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је Срни да ће учинити све да оправда повјерење бирача да трећи пут узастопно буде на овој функцији и да ће му за то требати стабилна скупштинска већина.

„Позивам све политичке партије да се договоримо о активностима у интересу наше општине и грађана, јер простора има за све политичке субјекте“, рекао је Бјелица, који је кандидат СДС-а за начелника општине на протеклим локалним изборима.

Он је изразио наду да ће СДС имати шест одборничких мандата и један са посебне листе националних мањина у Скупштини општине Соколац, иако је до сада обрађена тек половина бирачких мјеста у овој изборној јединици.

Бјелица је навео да због недовољних прихода у општинском буџету локална власт на Сокоцу мора имати добру сарадњу са свим политичким партијама, са вишим нивоима власти, са градом Источно Сарајево, Владом Републике Српске и Савјетом министара БиХ.

Он је нагласио да ће у новом мандату приоритет дати наставку рада на изградњи инфраструктуре, привлачењу донатора за пројекте водоснабдијевања, за израду филтера за пречишћавање воде за пиће и постројење за пречишћавање отпадних вода.

Бјелица је захвалио бирачима који су изашли на изборе, који су, како каже, протекли у реду уз неколико мањих инцидената, који нису могли да угрозе сам изборни процес.

Према подацима обрађеним до 15.00 часова у Општинској изборној комисији Соколац, Бјелица је освојио 3.562 гласа, што је око 50 одсто.